Kanały VIASAT nie są obecnie w żadnej platformie satelitarnej, gdyż do tego czasu nie byli zainteresowani obecnością na satelicie i skupiali się tylko na kablówkach. Dziś prowadzą rozmowy, miejmy nadzieję, że korzystne dla , czyli równałoby się to z dołączeniem paczki kanałów VIASAT do oferty. A jak wyjdzie to czas pokaże...
Napisałem z mojego redaktorskiego maila do Dariusza Wasilewskiego z Viasat czy już wiadomo coś konkretniej o tym, aby kanały grupy Viasat dołączyły do oferty Cyfrowego Polsatu. Jeśli tak, to kiedy miałoby to nastąpić ?
Otrzymałem odp. taką: Witam, oferta została wysłana. Czekamy na odpowiedź Polsatu.
Moim zdaniem obie strony kręcą. Ani jedna, ani druga nie mówi prawdy. Aczkolwiek nie napalałbym się na dołączenie tych kanałów, bo możemy się mocno zawieźć... Są to bardzo wartościowe kanały i przydały by się w ofercie, ale co zrobi 'góra' tego nie wie nikt. "Lepiej być mile zaskoczonym, niż niemile rozczarowanym"
Czy wiadomo kiedy Viasat Explorer, Viasat History i Viasat Nature zostaną zastąpione przez Polsat Viasat Explorer, Polsat Viasat History i Polsat Viasat Nature? Czy tą datą jest właśnie 1 marca 2013 roku czy może chodzi o inną, która jest na razie nie znana?