Tele 5, Polonia 1, Novela TV i Water PlanetTele 5, Polonia 1, Novela TV i Water PlanetTele 5, Polonia 1, Novela TV i Water PlanetTele 5, Polonia 1, Novela TV i Water Planet
Tak jak mi się wydawało Water Planet będzie nadawał w kompresji MPEG-4, lecz na 11411 H (w miejscu CSB TV). W sumie to nie wyobrażałem sobie aby ten kanał nadawał w kompresji MPEG-2 na 10719 V. Podsumowując zarówno Water Planet jak i Novela TV będzie nadawana z transpondera DVB-S2 (odbiór tylko na dekoderach HD). Dzisiaj na 11411 H pojawiło się promo Noveli TV (na chwilę obecną wyszukuje się pod identyfikacją 14214).
Jeśli jakość Noveli TV i Water Planet będzie taka jak w tej chwili, gdy Novela nadaje promo telenowel, które będzie emitować, to nie sądzę, aby platformy cyfrowe zdecydowały się włączyć te kanały do swoich ofert. Toż to jakość rodem z YT. Ledwo można twarze dostrzec.
Może z czasem poprawią jakoś Novela TV. Nie widziałem jej jeszcze, ale jeśli jest tak jak piszesz to chyba to raczej większego znaczenia nie będzie mieć, bo i tak to kanał z telenowelami, czyli głównie dla kobiet, którym bardziej będzie zależeć chyba na treści , a nie na jakości.
Obecnie jest już Water Planet na obydwu częstotliwościach (10719 V i 11411 H) gdzie był dotychczas przekaz CSB TV. Ponadto poprawiono identyfikację na Water Planet i Novela TV.
Planet Water HD hehehe bzdura to zwykłe SD piksele juz na YT mozna znalesc filmiki w leprzej jakości
Zalecam oglądanie jedynie na starych TV OCR na LCD to piksele.