Blacha napisał(a):
Waski45 napisał(a):
Witam, mam problem z dekoderem. Od rana jest podłączony do prądu. Jak włączę program telewizyjny w dekoderze to pojawia się mi napis "aktualizacja programu TV. Proszę czekać." A jak wyjdę z tego programu to jest czarne tło. Trzeba przełączyć na jakiś kanał aby pojawił się obraz, a jak ponownie wejdę na program TV to jest znowu ten sam napis. Bardzo proszę o poradę w tej sprawie.
Przede wszystkim - podstawowa zasada - dekodera nie należy odłączać od prądu gdy nie jest używany. Aktualizacje najczęściej realizowane są w nocy i nad ranem. Wyłączenie dekodera z zasilania np na noc, a następnie jego włączenie powoduje konieczność każdorazowego ładowania softu i wyszukiwania sygnału oraz kanałów co może trwać jakiś czas, a jeśli dodatkowo dojdzie do tego aktualizacja oprogramowania mogą zdarzyć się różne nieprzewidziane sytuacje - to tylko oprogramowanie. Spróbuj zresetować dekoder wyłączając go z prądu i dalej przywrócenia ustawień fabrycznych.
Coś o tym wiem. Gdy doszło do zmiany oprogramowania na dekoderze HD 6000 to ku mojemu zdziwieniu zamiast nowego softu miałem czarny ekran i kawałek obrazu na dole telewizora - wszystko przez to ponieważ z racji wyłączenia prądu dekoder uległ uszkodzeniu w trakcie aktualizacji. Rzecz jasna ten dekoder nadawał się tylko do wymiany,
Jeżeli chodzi o Evobox PVR to obecnie jego największym minusem jest niezałatana do tej pory przypadłość braku aktualizacji stacji na liście ulubionych - przez to obecnie stacje trzeba wgrywać ręcznie na listę