Polsat News - dyskusja ogólna

piszę coraz więcej
05-04-2013 15:25

Kiedyś też widziałem materiał z TV Silesia nt. wypadku w Katowicach.
Awatar
piszę coraz więcej
06-04-2013 13:41

MN napisał(a):

"Polska" będzie też w soboty, również o 21:00, ale nie będzie jej już w niedziele. O 19:30 i 23:25 w sobotę tajemniczy "program publicystyczny". W sobotę i niedzielę "Informacje dnia" o 22:00. Znika "To był tydzień".

Sobota
19:30 Program publicystyczny
20:00 To był dzień
21:00 Magazyn "Polska"
21:30 Oblicza świata
22:00 Informacje dnia
22:40 Pogoda
22:45 Sportowe podsumowanie dnia
23:00 Serwis informacyjny i pogoda
23:25 Program publicystyczny
00:55 Między Wschodem a Zachodem

Niedziela
19:30 Państwo w państwie
21:00 To był dzień na świecie
22:00 Informacje dnia
22:40 Pogoda
22:45 Sportowe podsumowanie dnia
23:00 Serwis informacyjny i pogoda
23:25 Państwo w państwie

Wiemy już, czym będzie "program publicystyczny" icon_wink
A te wieczorne zapowiedzi są trochę w stylu "WOK".
Awatar
redakcja tvpolsat.info
06-04-2013 14:35

Dzisiaj w ogóle ciężki logistycznie dzień dla Polsat News. Sam jestem ciekaw jak to ogarną wszystko. Sport raczej na pewno będzie nagrany wcześniej lub ze studia Polsat Biznes. Ale czy starczy im 15 minut na dostawienie krzesełek i usadzenie publiczności. Dodatkowo będą goście, eksperci, a może i scenografia będzie lekko zmieniona. Później to mam nadzieję, że "Polska" pójdzie z regionów (choć nie wiem czy to nie jest czasem to wydanie podsumowujące tydzień, bo w niedziele już nie ma programu), to wtedy będą mieć pół godziny na ogarnięcie wszystkiego i posprzątanie po wrzawie icon_wink.
Awatar
piszę coraz więcej
06-04-2013 20:18

1polnew pokazuje za dużo "Prognoz pogody" praktycznie po każdym serwisie informacyjnym
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
06-04-2013 21:12

Wiosna zmian w Polsat News - taki tytuł miał artykuł na jednym z portali zajmujących się mediami. Myślę, że to dobry tytuł dla tego co ma miejsce od początku kwietnia w PN.

Większość zmian oceniam pozytywnie, podkreślam większość.
+ Nowa odsłona To był Dzień,
+ Nowy program Tak czy Nie? ( choć mam do niego kilka zastrzeżeń, myślę, że z czasem wyeliminują wpadki ),
+ Wydłużenie magazynu Polska,
+ Nowy program Premierzy,
+ Odświeżona wersja zapowiedzi programów w PN,
+ Obecność niektórych programów PN na Facebooku oraz Twitterze.
+ Uruchomienie platformy do kontaktu z widzami NEWS@ ,
+ Nowy Dzień z Polsat News w weekendy tylko na antenie PN ( tak powinno być przez cały tydzień )
+ Kalkulator polityczny Rzeczpospolitej

- likwidacja programu To był Dzień na Świecie ( spokojnie mogli go przenieść na godziny późno wieczorne ),
- słaby start programu Tak czy Nie? ( zakwalifikowałem jako plus i jednocześnie minus, licząc, że prowadzący program z czasem się "wyrobią" )

Mam nadzieję, że na tych zmianach się nie skończy. Liczę na nową oprawę w czerwcu.
Edytowane przez Posterunkowy dnia 06-04-2013 21:18
Awatar
ważna osoba
06-04-2013 21:15

Zgadzam się z prawie ze wszystkimi twoimi wymienionymi minusami, do minusów dołączył bym brak strony internetowej i brak ciągle zmian w Wydarzeniach. a Kalkulator Polityczny to jest jednak minus, totalna klapa tego programu.
Edytowane przez Newsman20 dnia 06-04-2013 21:18
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
06-04-2013 21:16

Newsman20, ale ja oceniałem to co miało miejsce, co nastąpiło. Zmiany w Wydarzeniach i utworzenie strony internetowej nie miały miejsca.
Awatar
bardzo ważna osoba
08-04-2013 15:18

Trwa wydanie specjalne w Polsat News. Komentuje m.in. redaktor Grzegorz Dobiecki. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
KM dodał/a następującą grafikę:
grzegorz_dobiecki_wydspec.jpg
Udostępnij ten temat