Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-04-2011 13:22

Piotr Kuczkowski zadebiutował w roli gospodarza serwisów sportowych Polsat News. Wcześniej przygotowywał materiały do tych serwisów. Być może zwiastuje to jakieś testy nowych prowadzących przed startem Polsatu Sport News icon_wink.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-04-2011 18:01

Dziś o 19:15 premiera nowego programu "Państwo w państwie". Program będzie z taśmy, bo zapowiedzi lecą już od jakiegoś czasu i są tam pokazane jego fragmenty. Prowadzi go Przemysław Talkowski, a nagrano go w studiu Polsat News. Tematyka programu to, tak skrótowo, absurdy działania państwa, złe decyzje urzędników itp.
Awatar
ważna osoba
25-04-2011 22:02

Na swoim pasku PN ponownie prosi o nadsyłanie zdjęć dokumentujących ciekawe zjawiska atmosferyczne. Nie bez przyczyny. Dziś między innymi w Wadowicach mieliśmy przypadek gradu o wielkości piłek do tenisa stołowego oraz intensywne opady pod Łodzią (ponoć miejscami 20l na m2). O tym wszystkim wiem, niestety z innych źródeł takich jak RMF24 i Kontakt24.

I tutaj chciałbym zwrócić uwagę na pewien szczegół. Bez własnej strony internetowej, gdzie moglibyśmy przez cały czas oglądać między innymi nadesłane przez widzów zdjęcia (a nawet przez taką stronę je przesyłać), nie ma sensu przeprowadzania takich akcji. Konkurencja pod tym względem jest lata do przodu - widzowie, słuchacze dysponują wieloma kanałami umożliwiającymi współtworzenie informacji, które później trafiają na antenę. U nas niestety tego brakuje :/

Od co najmniej półtora roku, jeszcze zanim pod adresem polsatnews.pl pojawił się napis "strona w budowie", codziennie z nadzieją tam zaglądam. I nic... pojawienie się profilu Nowego Dnia na Facebooku, swego czasu uważałem za jaskółkę zwiastującą otwarcie na tę sferę, ale okazało się że to przedsięwzięcie jedynie części załogi ND.

Z dnia na dzień jestem coraz to bardziej zgorszony brakiem strony internetowej PN i nie wiem na ile jeszcze starczy mi cierpliwości ; ) Pod względem technicznym Redefine ponoć jest gotowe do startu i czekają tylko na sygnał "z góry". Sygnału z Ostrobramskiej jednak brak.
Awatar
ekipa moderatorska
25-04-2011 23:03

Strona to postawa. Ale rodzi też dużo kosztów. Trzeba zatrudnić ludzi do jej prowadzenia i pisania newsów. A PN ostatnio nastawia się na ścinanie kosztów.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
29-04-2011 14:30

Polsat News, wbrew temu, co zapowiadał Presserwis, pokazał cały ślub i uroczystości ślubne książęcej pary. Już się bałem, że rzeczywiście pokażą tylko fragmenty, ale na szczęście było wszystko, a relacja trwa nadal icon_smile.
Awatar
bardzo ważna osoba
29-04-2011 14:35

ja nawet nie patrze na to icon_wink
Awatar
ważna osoba
29-04-2011 16:58

Oglądałem dzisiejszą transmisje i ogólnie wyszło nieźle. Bardzo ciekawie o wszystkich szczegółach opowiadała pani z redakcji zagranicznej Natalia Sosin oraz prowadząca Dorota Rojek. Szkoda tylko, że w tle za prezenterem nie wyświetlano okolicznościowej grafiki.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
03-05-2011 17:26

Chyba nie zapowiada się na to, że strona PN ruszy w najbliższym czasie. Taką wiadomość od Redefine otrzymał jeden z naszych Czytelników:

Informujemy także, że na dzień dzisiejszy Telewizja Polsat nie jest w stanie podać konkretnego terminu startu strony kanału Polsat News. Prosimy o cierpliwość.
Udostępnij ten temat