Na swoim pasku PN ponownie prosi o nadsyłanie zdjęć dokumentujących ciekawe zjawiska atmosferyczne. Nie bez przyczyny. Dziś między innymi w Wadowicach mieliśmy przypadek gradu o wielkości piłek do tenisa stołowego oraz intensywne opady pod Łodzią (ponoć miejscami 20l na m2). O tym wszystkim wiem, niestety z innych źródeł takich jak RMF24 i Kontakt24.
I tutaj chciałbym zwrócić uwagę na pewien szczegół. Bez własnej strony internetowej, gdzie moglibyśmy przez cały czas oglądać między innymi nadesłane przez widzów zdjęcia (a nawet przez taką stronę je przesyłać), nie ma sensu przeprowadzania takich akcji. Konkurencja pod tym względem jest lata do przodu - widzowie, słuchacze dysponują wieloma kanałami umożliwiającymi współtworzenie informacji, które później trafiają na antenę. U nas niestety tego brakuje :/
Od co najmniej półtora roku, jeszcze zanim pod adresem polsatnews.pl pojawił się napis "strona w budowie", codziennie z nadzieją tam zaglądam. I nic... pojawienie się profilu Nowego Dnia na Facebooku, swego czasu uważałem za jaskółkę zwiastującą otwarcie na tę sferę, ale okazało się że to przedsięwzięcie jedynie części załogi ND.
Z dnia na dzień jestem coraz to bardziej zgorszony brakiem strony internetowej PN i nie wiem na ile jeszcze starczy mi cierpliwości ; ) Pod względem technicznym Redefine ponoć jest gotowe do startu i czekają tylko na sygnał "z góry". Sygnału z Ostrobramskiej jednak brak.