Tomasz Kułakowski, korespondent Polsat News został zatrzymany na granicy ukraińsko-rosyjskiej. Nie miał zezwolenia na zdjęcia. Ma zostać przesłuchany przez FSB. Teraz jest konwojowany do bazy wojskowej.
Milena Harzyńska - nie jest to co prawda nowa reporterka, ale dotychczas prawie zawsze kryła się gdzieś za materiałem, a wczoraj ujrzeliśmy ją w pełnej okazałości .
Wczoraj wieczorny dyżur w serwisach miał Piotr Kuśmierzak, który prowadził też "Polskę" o 21:00. Być może teraz już tak będzie na stałe, że osoba prowadząca sobotnią "Polskę" będzie prowadzić wieczorne serwisy. Nie wiem jednak czy to na stałe, bo w przeszłości już sporadycznie coś takiego się zdarzało. Jestem jednak za tym rozwiązaniem, zawsze to trochę "nowych" twarzy w serwisach.
Dzisiaj natrafiłem na ciekawą rzecz. Polsat News pokazał tylko część konferencji, potem pojawiła się belka z informacją o transmisji w Polsat News 2, pani Rojek na dalszą część transmisji zaprosiła do Polsat News 2 właśnie, a w Polsat News pojawiły się komentarze publicystów.