Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
przyjaciel strony
18-05-2015 12:21

A ja słyszałem, że wygra dzięki przychylności mediów, więc jest chyba tylko jeden taki. A ta wypowiedź jest dualna - wiadomo, że różnica będzie miała, więc nie ma się co dziwić, że tak czy siak 50% go nie będzie akceptować
Awatar
piszę coraz więcej
18-05-2015 12:21

Staszek napisał(a):

Ĺťadnej propagandy w tym nie było. Komorowski zaprezentował się zdecydowanie lepiej w debacie. Więc jak inaczej mieli dobierać fragmenty?

Nadęty, zadufany w sobie i napastliwy. Zero pokory po podpisaniu tylu szkodzących ludziom ustaw. Wypominał Dudzie że ma nad sobą prezesa a sam wszystko zatwierdził co mu Tusk i Platforma kazała.
Edytowane przez Jan_Janek dnia 18-05-2015 14:02
Awatar
redakcja tvpolsat.info
18-05-2015 12:50

Tak się składa, że oglądałem "Informacje dnia" i nie było tam absolutnie nic niestosownego. Po kolei pokazywano fragmenty z poszczególnych części. Riposty i ataki Dudy też były pokazywane. To samo podsumowanie. Tylko, że "Informacje dnia" trwały niecałe 35 minut, a debata prawie 90 minut, więc siłą rzeczy trzeba było to skrócić.

Natomiast, jeśli chciałeś debatę w całości, to dokładnie w tym samym czasie, też od 23:00 powtarzał ją Polsat News 2 i Magda Sakowska o powtórce też informowała, więc był wybór - skróty w "Informacjach dnia" w Polsat News lub całość w Polsat News 2.
Awatar
piszę coraz więcej
18-05-2015 14:46

Cóż takie wrażenie wywarła na mnie ta relacja. Może błędne i to nie kwestia działań Polsatu a ogólnej postawy Prezydenta, który nie wykazując minimum skruchy za swoją dotychczasową złą działalność prezydencką wystąpił w sposób napastliwy i butny.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
18-05-2015 14:49

Wiesz, musieli jakoś to skrócić. A każdy skrót - z natury rzeczy - jest subiektywny, bo to konkretna osoba decyduje co wyciąć, a co zostawić. Ale w tym wypadku ten skrót nie był jakiś stronniczy.
rozkręcam się
18-05-2015 20:03

Wiadomo może ile lat ma pani Dorota Rojek?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
19-05-2015 00:26

Dorota Bawołek powróciła do pracy po urlopie macierzyńskim.
bywam tu czasem
20-05-2015 13:23

Tak czytam i czytam wasze pomysły, co do zmian w 1polnew i stwierdzam, że problem leży wg mnie w przekazie informacji.
Ja z oglądania Polsatu News przerzuciłem się na TVP Info dlatego, że tam jak dzieje się coś ważnego to od razu to przekazują i poświęcają albo pół albo cały serwis, zaś w PN jest to tak, że oni tylko napominają o czymś i przechodzą do innych mniej ważnych tematów. Może to teraz się zmieliło, ale kiedyś tak niestety było icon_cry
Studio, kiedyś, na samy początku, robiło wrażenie, ale teraz czasy się zmieniły i przydała by się zmiana. To obecne studio wg mnie nie umieją zagospodarować tak by serwisy były dynamiczne albo studio jest za małe i jest im ciężko cokolwiek zrobić, np dostęp do videowallu jest tylko z miejsca prognozy pogody.
Co do ramówki, to małe odświeżenie też by się przydało, ale tragedii nie ma. Większy minus w tej sprawie dla TVP Info, który ma dobre poranki, świetny dzień i kiepski wieczór.
I na sam koniec ticket, który wg mnie jest spoko i mógłby zostać, ale minusem jest to, że też nie umieją go wykorzystać tak jak np TVN24. Chyba pierwszy raz go wykorzystali w "Wieczorze Wyborczym 2015", czyli 7 lat po starcie kanału. Bardziej przydał by się nowy ticket Polsatowi News 2, który też powinien odświeżyć logotyp, bo jest tragiczny w porównaniu do Polsatu News oraz studio, które jest i małe, że jest w nim ciężko cokolwiek zrobić. Jeżeli na serio Polsat News 2 chce konkurować z BiŚem to musi całkowicie się zmienić. Nie rozumiem dlaczego Polsat zainwestował dużo kasy w Polsat News, jeszcze przed startem kanału a Polsat News 2, nad którym podobna długo pracowali, wydali mało pieniędzy i zrobili taki kicz? To już bardziej bronił się Polsat Biznes.
Na koniec pytanie, dlaczego Polsat News 2 nie wykorzystuje nazwy Polsat News +? Z tego co wiem to Cyfrowy Polsat wygrał w sądzie z nc+
Udostępnij ten temat