Wiadomości pilne na żółtym pasku faktycznie ostatnio coraz częściej goszczą na ekranie. Mnie osobiście podobał się ten mniejszy pasek z informacjami Będzie już ponad jeden rok jak z tego zrezygnowali, a szkoda!
To ja napiszę, że dziś miała miejsce rzecz niespotykana . Po 18:30, czyli o nietypowej porze i to mimo niedzieli, wyemitowano "Gościa Wydarzeń". Było to nowe wydanie, ale nie wiem, czy na żywo, możliwe, że z "taśmy", nagrane wcześniej. Tematem było głosowanie na Mazury w jakimś plebiscycie na Cud Natury. Prowadził Jarosław Gugała.
Czyli wychodzi na to, że na urlopie są dwie prowadzące "To był dzień": panie Gozdyra i Grabarczyk . Został sam pan Chrabota, który był na urlopie już wcześniej .
Dzisiaj jedno wydanie Informacji prowadził Dariusz Ociepa, a wczoraj prowadził też Piotr Witwicki, natomiast rocznicę Powstania Warszawskiego relecjonowała Marta Kurzyńska, zwykle "osiadła" w sejmie
Cóż, widać, że są wakacje i muszą sobie jakoś radzić z dyżurami, toteż do serwisów powrócili dawno niewidziani panowie reporterzy Witwicki oraz Ociepa . Pan Darek chyba urlop ma już za sobą, więc jest całkowicie do dyspozycji . Na urlopie jest też pani Magda Sakowska, ale to już wątek nie do tego wątku .