Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
ważna osoba
20-11-2015 12:21

Zastanawia mnie po co w ogóle utworzyli to stanowisko, wydała mi się, że ma cel odświeżyć graficznie pnhdicon_question
Awatar
redakcja tvpolsat.info
20-11-2015 12:31

Jeszcze zapomniałem, że ładne są te spoty, z których jeden wstawiam poniżej. W miarę udała mu się też czołówka "Dnia Wydarzeń", ale jednak mocno inspirowana dawną czołówką "To był dzień". Z czołówki "Państwo to my" podoba mi się z kolei tylko muzyka.

Awatar
ważna osoba
20-11-2015 13:21

Rozwiązanie o którym wspomniał MN w dobie HD miałoby rację bytu. Parę lat temu rzeczywiście nie wszyscy byli w stanie odczytać tak drobny maczek. Osobiście zawsze optowałem za tym małym paskiem - brakuje go zwłaszcza w momentach, gdy na ekranie przez kilka dni piszą na żółto czy to o aukcji na częstotliwości czy kolejnym zaskarżeniu któregoś tam z kolei operatora.

W kwestii powracającego regularnie tematu zmiany oprawy. Jeśli nową miałaby projektować wewnętrzna sekcja w Polsacie to już wolę oprawę obecną, bo mimo upływu lat nadal się dobrze broni. Gdy przygotowywano się do startu PN mnóstwo pieniędzy włożono zarówno w oprawę graficzną autorstwa Luxlotusliner jak i samo studio kanału. Były to bez wątpienia "pieniądze wydane raz a porządnie" - rozwiązania wtedy przyjęte stosowane są przecież do dziś. W produkcjach własnych niestety widać "taniość" i niewielkie doświadczenie. Wystarczy włączyć Polsat News 2, spojrzeć na studio i grafikę, ten sam problem dotyczył Polsat Biznes i TV Biznes - zmiany w kanałach wprowadzano już po starcie Polsat News, a mimo to za każdym razem całość odstawała od głównej anteny i estetyki rozwiązań zaproponowanych przez zewnętrzne studia projektowe.
Awatar
ważna osoba
20-11-2015 14:57

Najlepszą oprawę ma tvn24, są rewelacyjni i w tym kierunku powinna iść zmiana oprawy w pnhd
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-12-2015 17:27

Maciej Stroiński jest specjalnym wysłannikiem Polsat News do Dubaju na World Air Games.
bardzo ważna osoba
05-12-2015 17:32

Newsman20 napisał(a):

Najlepszą oprawę ma tvn24, są rewelacyjni i w tym kierunku powinna iść zmiana oprawy w pnhd

Bardzo fajną oprawe ma Sky News. Jest minimalistyczna i nawet fajna. Kiedys nawet ktos tu wrzucił oprawe tvn24 wzorowaną na Sky News.
i.imgur.com/HUgrs.jpg
Awatar
bardzo ważna osoba
05-12-2015 18:25

To projekt PT.

Tak, oprawę mają całkiem niezłą. W maju zmienili trochę grafikę ekranową.
piszę coraz więcej
07-12-2015 15:47

Znana jest data, w której Pani Katarzyna Senyk zadebiutuje na antenie Polsat News?
Udostępnij ten temat