Polsat News - dyskusja ogólna

jestem zawsze
08-08-2011 22:33

Dzisiejsze wydanie Programu Polska Wybiera, przypomina mi nieco konwencję programu Co do minuty a program prowadził Dariusz Ociepa zresztą prowadzący program Co do minuty.
Zobaczymy jak się dalej rozwinie i kto będzie jeszcze prowadził?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-08-2011 17:25

Ten program nie przypomina "Co do minuty", ale jest jego kopią z inną czołówką i belkami. Spodziewałem się, że Polsat News bardziej się wysili.
Awatar
ekipa moderatorska
09-08-2011 18:49

TVN24 w swoim trzecim roku na antenie miał gorsze wyniki oglądalności niż ma teraz 1polnew. A przecież wtedy konkurencja na rynku była dużo mniejsza. Liczę na to, że dzięki bardzo dobrym wynikom ostatnio zarobią jesienią trochę i zainwestują w kanał. Mam 2 propozycje które

- Zrobić wreszcie stronę internetową. Siła TVN24 to bardzo duża liczba cytowań i silna pozycja w internecie, czyli to czego 1polnew nie ma.

- Podkupić jednego, dwóch bardzo znanych dziennikarzy i dać im programy w 1polnew. Mam tu na myśli głównie Olejnik, która już mieniała programy ze swoim programem i Konrada Piaseckiego. Taka transakcja bardzo pomogłaby kanałowi i odebrałaby widzów konkurencji.
Awatar
bywam tu czasem
09-08-2011 19:09

Przydałby się jakiś nowy program, szczególnie w paśmie od 16:30 do 18:30 lub od 12:00 do 15:00.
Awatar
ważna osoba
09-08-2011 19:50

Najmocniejszą stroną PN są Informacje co pół godziny, następująca zaraz potem pogoda i w miarę częste serwisy sportowe (chociaż kiedyś było z tym lepiej). To moim zdaniem kupują właśnie widzowie. Niezależnie o której godzinie (poza pasmem wieczornym) załączysz TV i masz najnowsze newsy z kraju, świata i sportu.

Strona internetowa PN z newsami to coś na co czekam już od dawna (obecnie ten brak wypełnia mi strona RMFu). Na początku lipca mailowałem do nich w tej sprawie, ale zważając na okres letni odpowiedzi wyczekuję na jesieni. Ostatnim razem pytałem ich o stronę w grudniu 2009 (szmat czasu temu :/). Tak jak wspomniał już @Staszek, też mam nadzieję, że władze stacji dofinansują stację po ostatnich wynikach oglądalnościach powyżej 1% (w obydwu grupach).

Co do programów w paśmie "dziennym" wolałbym żeby PN pozostał taką prawdziwą stacją informacyjną. Konkurencyjne TVN24 ma dużo publicystyki (przy której można zasnąć), a TVP Info jest notorycznie przerywane przez programy lokalne (przez co nie może reagować na nowe wydarzenia - co było widoczne np. przy sprawie z byłym wicepremierem). W PN normalną ramówkę można szybko dostosować do aktualnej sytuacji.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-08-2011 20:10

Również jestem za tym, aby Polsat News nadal był stacją informacyjną z elementami publicystyki, a nie stacją publicystyczną z elementami informacji icon_wink. Nie podkupowałbym osób z konkurencji, ale porozumiał się z "wolnymi" publicystami lub całymi redakcjami prasowymi, jak to ma miejsce przy programie "Narożnik Newsweeka". Spokojnie mogłyby pojawiać się jeszcze dwa takie programy. "Narożnik Newsweeka" ma dobre wyniki i myślę, że można by pójść tą drogą icon_wink.
jestem zawsze
09-08-2011 21:04

Najmocniejsze obecnie pozycje Polsat News to:
1. Gość Wydarzeń
2. Informacje
3. To był Dzień
4. To był Dzień na Świecie
5. Magazyn Polska
Zgadzam, przydałoby się oprócz nowych programów i strony internetowej totalne odświeżenie stacji, czołówek poszczególnych programów przede wszystkim Informacji, oprawy graficznej oraz formuły prowadzenia np Informacji Dnia.
Awatar
stały bywalec
09-08-2011 21:08

Staszek napisał(a):
TVN24 w swoim trzecim roku na antenie miał gorsze wyniki oglądalności niż ma teraz 1polnew. A przecież wtedy konkurencja na rynku była dużo mniejsza.
A o zasięgu to Stasio zapomniał. Ile osób wtedy korzystało z płatnej telewizji? Mniej niż dziś. Dużo mnie. Mam nadzieję że pomogłem.
Udostępnij ten temat