Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
18-07-2016 15:54

MN napisał(a):

Z przerwą techniczną to nie jest bezsensowny argument. Jeśli sprzęt zostaje wyłączony i zresetowany, to nie da się go nagle włączyć. Na tym właśnie polega konserwacja.

pawel1, To tak jakbyś rozmrażał lodówkę. Musi się rozmrozić i dopiero ją włączysz icon_wink.

Widzę, że to skomplikowany temat, ale żeby tak już doprecyzować to najczęściej przerwy techniczne w Polsacie są koło 01:00 w nocy, a ten zamach w Nicei był ok. 23:00, więc ciekawe czy wyłączenie tego sprzętu następuje równo z początkiem tej przerwy, czyli tzw. "kolorowe pasy" na ekranie, czy jeszcze kilka godzin wcześniej? To jest ciekawe, bo jeśli nie wcześniej to przecież jeszcze mieli czas na zmianę decyzji icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
18-07-2016 16:15

Pierwsze konkretne informacje w polskich mediach były o 23:40, czyli wtedy, gdy Polsat News poszedł już spać icon_wink.
jestem zawsze
18-07-2016 16:16

Wniosek jeden - taki, że Polsat news za wcześnie chodzi spać icon_wink ale to wiadomo nie od dziś. No i oczywiście, że powinno zaprzestać się robienia przerw technicznych, albo jakoś inaczej to rozwiązać. Jednak Polsat nie lubi wyciągać wniosków.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
18-07-2016 16:21

23:15 to jest bardzo wcześnie. Co prawda, w czasie Euro 2016 kończono o 23:45, ale było - minęło.

A kiedyś Polsat News miał ostatnie "Informacje" o północy. To były czasy.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
19-07-2016 12:43

icon_lol icon_lol icon_lol.

Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
20-07-2016 01:20

- "Widzę koło Ciebie Pidgey'a, wpadnę po rozmowie, niech mi go nie upolują wcześniej"
- "Może ja go złapię wcześniej"
haha Dobre icon_lol Wszystkich ogarnia ta Pokemonomania, nawet telewizje icon_biggrin
Awatar
redakcja tvpolsat.info
26-07-2016 17:44

W Polsat News transmisja ze ŚDM z belką "Zdjęcia dzięki uprzejmości TVP S.A.". Czyli chyba tak wszystkie transmisje będą okraszone tą obowiązkową belką icon_wink.
Awatar
ekipa moderatorska
26-07-2016 19:01

Na pewno, bo TVP produkuje sygnał.
Udostępnij ten temat