Polsat News - dyskusja ogólna

bardzo ważna osoba
27-08-2011 22:47

Tak, również uważam, że jeśli Polsatowi News udałoby się 'złapać' jeszcze jakieś debaty, to może to być dla nich szansa. Oglądalność stacji nie jest najwyższa, ale może to dlatego, bo kanał jest jeszcze w miarę młody, a ludzie jednak często lubią kierować się doświadczeniem i wybierać rzeczy, które znają i lubią. Niemniej jednak, uważam, że Polsat News może "skorzystać" z wyborów i liczę, że już niedługo zobaczymy skok oglądalności tej stacji, którą też uważam za najlepszą i najchętniej ją oglądam.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
11-09-2011 18:11

Dwie sprawy icon_wink. Wczoraj o godz. 22:00 Polsat News pokazał debatę gospodarczą w stylu "Wybierz gospodarkę", ale poświęconą wyborom i program gospodarczym partii politycznych. Prowadziła ją Joanna Wrześniewska. Przez to ramówka PN się trochę przesunęła (np. "Polska wybiera" pokazano po 23:00). Pani Wrześniewska nic nie wspomniała, czy ten program będzie za tydzień, czy to jest jednorazowy "wybryk".

Druga sprawa. Okolicznościowa grafika PN z powodu rocznicy zamachów 11 września jest ogromniasta. Tym razem graficy Polsat News "pojechali po całości" icon_wink.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-09-2011 20:21

Polsat News wybrał Homo Homini i to ten instytut dostarczy stacji sondaże w dniu wyborów. Metodę też wybrał Polsat. Będzie to badanie telefoniczne. Przyznam, że nie jestem z tego powodu zadowolony. Polsat mógł się dołączyć do TVP i TVN24 i z nimi opłacić sondaż TNS OBOP (exit poll). Tyle, że pewnie Polsat postanowił jak zwykle oszczędzać, bo chodzą słuchy, że sondaże Homo Homini są nawet kilkukrotnie tańsze niż konkurencji, a sondaż telefoniczny to już w ogóle jest o wiele tańszy niż takie badanie przed lokalami wyborczymi. Nie wspominam już o "przestrzeleniu" sondażów telefonicznych w ostatnich wyborach prezydenckich.
Awatar
stały bywalec
15-09-2011 20:28

Tyle, że pewnie Polsat postanowił jak zwykle oszczędzać, bo chodzą słuchy, że sondaże Homo Homini są nawet kilkukrotnie tańsze niż konkurencji, a sondaż telefoniczny to już w ogóle jest o wiele tańszy niż takie badanie przed lokalami wyborczymi.
Skoro polsat ma krucho z kasą to się nie dziw, że non stop na czymś oszczędzają.
jestem zawsze
15-09-2011 20:50

Polsat News czy Polsat zamiast Homo Homini mogliby wziąć call center Cyfrowego Polsatu. icon_wink Wydaje mi się, że to byłaby najtańsza metoda.
A tak na poważnie jeśli znowu mają polegać na Homo Homini i metodzie telefonicznej to mogą wieczór wyborczy odpuścić sobie, bo to odbędzie się całkowicie na zasadzie trafimy albo i nie.
Metodą telefoniczną to można robić, ale codzienne sondaże, a nie wieczór wyborczy.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-09-2011 21:07

Co zrobić icon_redface. Mam tylko nadzieję, że wzorem II tury wyborów prezydenckich podadzą w czasie wieczoru wyborczego wyniki obu badań, własnego i tego TNS OBOP. Wtedy będzie ok icon_smile.
Awatar
stały bywalec
15-09-2011 21:20

Zauważyliście , że ostatnio w serwisach 1polnew nie ma Roberta Bernatowicza , nie prowadzi ich , za to od pewnego czasu prowadzi Giełdzie Komentarzy przed Wydarzeniami o 15:50
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-09-2011 21:24

Tak, pisałem to w wątku o TV Biznes, że pan Robert jest w "Giełdzie komentarzy". Może kogoś zastępuje w TV Biznes, a może go tam przenieśli. Kto wie.
Udostępnij ten temat