Polsat News - dyskusja ogólna

jestem zawsze
02-10-2011 18:57

Jak dla mnie im mniej wirtualnego studia tym lepiej. Mi jakoś nie podoba się taka wirtualna sceneria. Lubię gdy studio jest wypełnione realnymi rekwizytami. Jest jakoś tak przytulniej i cieplej. icon_wink
Ale np. przy okazji wyborów to jak najbardziej jestem za wirtualnym studio, bo i tak przy przedstawianiu wyników najważniejsza jest grafika, które je prezentuje.
Bo np. przy okazji wyborów prezydenckich połączenie grafiki i studia Polsat News wypadło bardzo kiepsko, więc mamy kolejny powód, aby to było wirtualne studio, a nie realne.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
02-10-2011 19:31

Rozpoczęło się pierwsze wydanie nowej serii "Państwa w państwie" w Polsat News i Polsacie. Są nowe belki i studio icon_smile. Studio ładne, w ciemniejszych barwach z niebieskimi podświetleniami. Prowadzący stoi, goście siedzą na białych fotelach. Fotele umieszczono na podeście w kształcie Polski icon_smile.

Program już około 19:52 skończył się w Polsacie, a jest kontynuowany w Polsat News. Rozpoczął się jednak trochę przed 19:30.
Edytowane przez MN dnia 02-10-2011 19:55
Awatar
ekipa moderatorska
02-10-2011 22:22

Jestem pod wrażeniem Państwa w państwie. Widać, że nie oszczędzali na nim. Fajne studio, Talkowski sobie bardzo dobrze radzi jako prowadzący. oglądalności taki program nie będzie miał wielkiej, ale poziom jest bardzo dobry i tematyka ważna, oby się długo utrzymał.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-10-2011 14:08

Polsat News zaczął emitować świetną reklamę "Wieczoru wyborczego". Nagrano ją częściowo w Sejmie, a częściowo w newsroomie Polsat News. Dorota Gawryluk i Jarosław Gugała zapraszają na program prosto z Sejmu. Stoją w tej loży, z której widać salę sejmową. Przedstawieni są też dziennikarze Polsat News i "Wydarzeń" w newsroomie. Widzimy ich niby w trakcie pracy, ale oczywiście jest to ustawka icon_wink. Ponadto, w tej reklamie Polsat News chwali się, że będzie miał do dyspozycji 3 studia, czyli można już chyba oficjalnie powiedzieć, że będzie też studio wirtualne icon_smile.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-10-2011 16:25

Dzisiaj po "Wydarzeniach 15:50" miała miejsce mała wpadka icon_smile. Po zakończeniu programu w Polsat News od razu nie wyłączono przekazu ze studia, ale było widać m.in., jak pan z obsługi studia przenosi laptop pani Gozdyry z tego małego stolika na duży stół (strzałka). Chwilę później przełączono się na obraz z kamery PKiN, a po kilkudziesięciu sekundach rozpoczęła się "Rozmowa Wydarzeń". Nie było reklam pomiędzy programami.
Awatar
przyjaciel strony
05-10-2011 16:46

MN napisał:

Dzisiaj po "Wydarzeniach 15:50" miała miejsce mała wpadka icon_smile. (...)

Ponadto nadają w 4:3. Co tam się dzieje?
Awatar
piszę coraz więcej
06-10-2011 19:34

W Polsat News dzisiaj jakiś dzień PO? Włączam sobie około południa i prowadzący rozmawia z Grupińskim (gdzieś w Polsce) a w studiu siedzi jakiś inny sympatyk PO, nikogo więcej. Jakiś czas później rozmowa z szefową honorowego komitetu poparcia PO ( czy kimś takim), tylko ona, nikogo wiecej. Zamiast Wydarzeń przemawiał Tusk. W Gościu Wydarzeń, Sikorski. No i jeszcze wieczorem będzie obecny sam Tusk.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-10-2011 16:06

No to chyba mamy sensację icon_smile. W "Wydarzeniach" podano, że "Wieczór wyborczy" Polsat News poprowadzą: Dorota Gawryluk, Bogusław Chrabota, Agnieszka Gozdyra i Klaudiusz Slezak. Nie ma w składzie Jarosława Gugały, którego zastąpił Chrabota. Coś czuję, że ma to związek z pamiętnym "Gościem Wydarzeń".
Udostępnij ten temat