Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-11-2011 21:36

Nie będę tego roztrząsał, ale w Polsacie pijany nie był icon_wink. Wprost przeciwnie, bardzo dobrze wykonywał swoje obowiązki, w tym jako pierwszy podał informację o katastrofie pod Smoleńskiem. Miał też wpadkę z wizytą Putina w Polsce, ale w sumie, to nie mam nic do niego icon_smile.
bardzo ważna osoba
09-11-2011 22:25

Czy człowiek zawsze musi płacić za swoje stare błędy icon_wink?
To, że kiedyś był pijany, nie oznacza, że musiał robić to kolejne razy. Ogólnie ja też na niego złego słowa nie powiem, bo nie przytrafiały mu się nazbyt często wpadki icon_wink.
Awatar
ważna osoba
11-11-2011 18:24

Wszyscy tak bardzo spragnieni ostatnio sensacji dostali dziś to co chcieli. Polsat News zdecydował się transmitować niemal w całości to co dzieje się w Warszawie za pomocą swojego newskoptera. I tak udało się nagrać unikatowe zdjęcia między innymi płonącego wozu transmisyjnego TVN24. Widzowie na żywo oglądali jak żywioł pochłania wnętrze pojazdu, ku zdumieniu samej prowadzącej, która dopiero po chwili zorientowała się co się dzieje. Straty są też po stronie Polsatu. Lekko zniszczono także wóz satelitarny Polsat News (powybijane szyby), a reporterzy (w tym Beata Lubecka i jej operator) zostali zepchnięci przez demonstrantów i obrzuceni wyzwiskami. Myślę że relacja z powietrza to jednak dobry krok, bo uniknięto większych strat. Dzisiejsze wydanie specjalne Informacji powinno więc zadowolić wszystkich łaknących sensacji ;) Inne stacje nie dysponowały takimi siłami w Warszawie, co nie oznacza że w tym czasie interesowały się innymi tematami.

Co do Wiktora Batera to szkoda, że już nie pracuje w stacji. To dzięki niemu PN jako pierwszy podał informacje o katastrofie TU-154m. Wpisał się więc w historię stacji.

Sorry za jakość :)
filczyk dodał/a następującą grafikę:
11listopada.jpg
bardzo ważna osoba
11-11-2011 22:46

No właśnie, relacja z powietrza jest też o wiele bezpieczniejszą opcją, bo przecież nikt nie ma pewności, jak mogą zachowywać się demonstranci biorący udział w zamieszkach. Możemy wziąć jako przykład dzisiejsze zajście icon_wink.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-11-2011 20:47

Dziś w Polsat News jest dzień poświęcony Marii Curie-Skłodowskiej (w związku z setną rocznicą otrzymania Nagrody Nobla) icon_smile.
Awatar
ekipa moderatorska
15-11-2011 21:01

Przed chwilą w To był Dzień był świetny wywiad Małgorzaty Ziętkiewicz z wnuczką Marii Curie-Skłodowskiej (udzieliła pierwszego wywiadu od 10 lat!). Coś czuję, że zdobędzie za to jakąś nagrodę.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-11-2011 21:10

Tak, świetny wywiad. Później pani Małgorzata opowiadała, jak trudno było w ogóle namówić tą panią na rozmowę. Była to skomplikowana operacja logistyczna, ale się udało. Powtórka dziś po 23:35 w Polsat News icon_smile.
jestem zawsze
18-11-2011 11:06

Z okazji zaprzysiężenia nowego rządu Polsat News zorganizował specjalnie studio w Sejmie RP, gdzie Magda Sakowska prowadziła rozmowy z Mariuszem Błaszczakiem oraz Eugeniuszem Kłopotkiem.
A ja z tej okazji wrzucam parę zrzutów dla zobrazowania całej tej sytuacji.
img543.imageshack.us/img543/4151/zrzutpolsatnews17.png

img526.imageshack.us/img526/7756/zrzutpolsatnews18.png

img267.imageshack.us/img267/1927/zrzutpolsatnews19.png

img72.imageshack.us/img72/7601/zrzutpolsatnews20.png

img856.imageshack.us/img856/8832/zrzutpolsatnews21.png
Udostępnij ten temat