Polsat News - dyskusja ogólna

jestem zawsze
22-02-2012 11:38

Już chyba czas na totalne odświeżenie Informacji ja nie wiem na co czekają obecnie to jest już skansen!!!!!!!!!!!!!
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
25-02-2012 14:14

No no pani Beata Lubecka spisała się po raz kolejny. Tym razem z listem jaki wystosował Jarosław Kaczyński do swoich posłów. 1polnew brawo za szybkie reagowanie. 1polnew jest już cytowany przez serwis naTemat.pl - http://natemat.pl...-w-caloscibrawo za skuteczność TVN24 ma problem jak o tym powiedzieć aby nie zdradzić źródła
Awatar
redakcja tvpolsat.info
25-02-2012 17:16

Ponadto, PN jako pierwszy podał dziś informację o nowej liście leków refundowanych i jako jedyny transmituje teraz jakąś przemowę Jarosława Kaczyńskiego.
Awatar
stały bywalec
25-02-2012 17:51

e tam napisał(a):

No no pani Beata Lubecka spisała się po raz kolejny. Tym razem z listem jaki wystosował Jarosław Kaczyński do swoich posłów. 1polnew brawo za szybkie reagowanie. 1polnew jest już cytowany przez serwis naTemat.pl - http://natemat.pl...-w-caloscibrawo za skuteczność TVN24 ma problem jak o tym powiedzieć aby nie zdradzić źródła
TVN24 poradziło sobie z tym. Ba, nawet dotarli do oryginału, który można zobaczyć na ich stronie. A serwis natemat.pl kłamie, że tylko u nich całość listu.
Awatar
ekipa moderatorska
25-02-2012 19:01

A serwis natemat.pl kłamie, że tylko u nich całość listu.

Pewnie gdy to opublikowali to byli pierwsi i tylko u nich to było.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
25-02-2012 22:49

TVN HD
napisałeś " TVN24 poradziło sobie z tym. Ba, nawet dotarli do oryginału, który można zobaczyć na ich stronie."
przeczytaj podpis pod zdjęciem. Jest napisane fot. PiS,
to mi rewelacja dotrzeć do oryginału który po informacji pani Lubeckiej po jakimś czasie ujawniło PiS. Nie to żebym chciał cię obrażać ale tą wypowiedzią się ośmieszyłeś. Polsat News w tej sprawie spisał się bardzo dobrze. A TVN24 jest konkurencją polsatowskiego kanału informacyjnego. Nie dziwie się więc że mieli problem z podaniem tej informacji na swojej antenie bo co by powiedzieli "informacje zdobyła dziennikarka Polsatu" to logiczne musieli przeczekać jakiś czas. Polsat podał informacje jako pierwszy to w tej chwili się liczy co nie znaczy że jest zawsze szybszy w reagowaniu od konkurencji - tak nie jest. W tej sprawie brawa należą się pani Lubeckiej - zapracowała na premię - i dla stacji Polsat News. Przyznaj to obiektywnie. W każdym razie nie chciałem cię w żaden sposób obrazić. Po prostu nie spojrzałeś na źródło zdjęcia na TVN24.pl. To szczegół ale dość ważny w ocenie sytuacji. Ĺťeby była jasność nie jestem bezkrytyczny w stosunku do Polsatu, staram się być obiektywnym i myślę że nieźle mi to wychodzi.icon_smile
Awatar
stały bywalec
26-02-2012 09:22

e tam napisał(a):

TVN HD
napisałeś " TVN24 poradziło sobie z tym. Ba, nawet dotarli do oryginału, który można zobaczyć na ich stronie."
przeczytaj podpis pod zdjęciem. Jest napisane fot. PiS,

Po prostu nie spojrzałeś na źródło zdjęcia na TVN24.pl. To szczegół ale dość ważny w ocenie sytuacji.

to mi rewelacja dotrzeć do oryginału który po informacji pani Lubeckiej po jakimś czasie ujawniło PiS.

Wiesz, zdaje się, że i Ty nie zwróciłeś uwagi na pewien fakt i go nie sprawdziłeś. Fotografia jest podpisana w ten sposób, gdyż na obrazku jest widoczna treść listu Prezesa tejże partii. PiS nie opublikowało oryginału listu, tylko jego treść. Na stronie tvn24.pl można pobrać oryginał z podpisem Jarosława Kaczyńskiego. Na stronie tvp.info widoczny jest tylko początek listu. Nie można zobaczyć całości. Więc TVN24 obiektywnie pisząc jednak też się spisał docierając do oryginału, a nie jego treści, która i tak była znana. Nie wiem czy p. Lubecka dotarła do treści czy oryginału. Wiem, że serwis natemat.pl który pisze o jej zasługach zamieścił tylko treść, więc trudno mi to ocenić. I żeby nie było, ale i ja nie jestem bezkrytyczny w stosunku do wytworów TVN. Nie neguję sukcesu redaktor Lubeckiej. Tylko jedna stacja może jako pierwsza podać pewną informację, no chyba, że w kilku stacjach jednocześnie zaczynają mówić o tym samym. Osobiście sądzę, że zespół TVN24 lepiej się spisuje w dni powszednie, bo w weekendy często spóźniają się z takimi informacjami. I żeby nie było, ja nie chce wam narzucać zdanie i za bardzo nie chcę w tym miejscu dyskutować na temat zdobycia informacji przez TVN24, gdyż moim zdaniem wielu z was odbierze to jako kłótnie i niektórzy niestety nie potrafią czasem spojrzeć obiektywnie na daną sprawę.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
27-02-2012 18:05

Z innej beczki: KRRIT wydała raport ws. stronniczości mediów w przekazie telewizyjnym dot. zajść podczas 11.11.2011. i tak:
Grupa prof. Krzemińskiego poddała analizie serwisy i programy publicystyczne, w których relacjonowano i komentowano zamieszki w centrum Warszawy. Wnioski ekspertów były jednoznaczne. Jedyną stacją, która zachowała bezstronność w relacjonowaniu tych wydarzeń była TVP. W raporcie oceniono, iż niezależnie od anteny (TVP1, TVP2, czy TVP Info) dziennikarze telewizji publicznej zachowali najwyższą staranność i bezstronność przy relacji.
Niewiele zarzutów pada w raporcie również pod adresem Polsat i Polsat News. Pracujący tam dziennikarze konsekwentnie podkreślali bowiem radykalizm obu siejących w stolicy zgorszenie grup. Po równo na antenie Polsatu krytyka spadła więc na Marsz Niepodległości, jak i na "Kolorową Niepodległą".
natomiast Inaczej było tymczasem w innych stacjach komercyjnych. Najgorzej w TVN24 i Telewizji Trwam. Dziennikarze obu redakcji mieli skupiać się na prezentowaniu niechęci do określonych stron tamtych zajść. Na antenie TVN24 najsilniej krytykowano organizatorów i uczestników prawicowego Marszu Niepodległości, rzadziej wspominając o zachowaniu skrajnej lewicy. Eksperci ocenili, iż dziennikarze tej stacji wyraźnie prezentowali "antypatie ideowe do części organizatorów" marszu.

Na kanale o. Tadeusza Rydzyka można było natomiast zobaczyć głównie krytykę rządu Donalda Tuska w programach, które "w jednoznaczny sposób dewaluowały i odbierały zgoła prawo do patriotyzmu wszelkim krytykom Marszu Niepodległości".
Udostępnij ten temat