Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
04-03-2012 19:40

Wydaje mi się, że telewizja informacyjna powinna mieć jakiś plan na wypadek czegoś nie spotykanego, np. katastrofy kolejowej. Zespół powinien być zgrany, tak jak jest u konkurencji być może jest to kwestia czasu TVN24 ma już za sobą 10 lat działania, TVP Info też sporo, Polsat News działa prawie 4 lata, nie zmiennie pod kierownictwem pana Gugały. Stacja się nie rozwija wręcz zwija nie boję się tego napisać. Sądzę że najwyższa pora na odważne decyzje Solorza. W głowie mi się nie mieści aby szef całej telewizji mógł tolerować to co się dzieje w jesgo stacji. Chyba że liczył na to że kanał powstanie i samą nazwą przyciągnie widza. W Polsce większość widzów to ludzie wymagający, którzy nie dadzą się nabrać na taki badziew jaki oferuje pan Solorz. Szkoda było kasy, ostre cięcia, zróbcie poważne ostateczne cięcie zwolnijcie pana Gugałę albo zlikwidujcie kanał. Po co robić coś na 1/3 możliwości lepiej z tego zrezygnować. Dziennikarz występujący w kurtce ze starym logo Wydarzeń, nie stać was nawet na kurtki? Wstyd. Nie pamiętam dokładnie kiedy ale wspominałem tutaj o propozycjach zmian w Polsacie News, gdyby część z postulowanych zmian została wprowadzona w życie już byłby postęp a tak od 4 lat nie zmiennie oglądalność kanału stoi w miejscu ( z drobnymi wyjątkami ). Wydaje mi się że ktoś zostawił Polsat News samego sobie i się nim nie interesuje.
Awatar
stały bywalec
04-03-2012 20:11

Zgadzam się z przedmówcą , Polsat News zamiast się rozwijać - stoi w miejscu .
A zmian na lepsze nie widać icon_surprised
jestem zawsze
04-03-2012 21:24

Zgadzam się w pełni Jarosław Gugała powinien zostać zwolniony tak jak Henryk Sobierajski szef Polsat News i całe kierownictwo za nieudolność czas na takie porządki personalne jak w TV biznes nowym dyrektorem Pionu powinna zostać Magda Sakowska.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
04-03-2012 22:10

Dla wszystkich obrońców pana Gugały przykład dobrego działania: konkurencja TVN24 - program o 22 zazwyczaj szkło kontaktowe dziś jedna z najważniejszych osób w tej stacji pan Grzegorz Miecugow w soboty i w niedziele nie pojawia się na żywo w programach dziś się pojawił bardzo ciekawa rozmowa połączona z telefonami widzów. A teraz o Polsat News - w takim dniu pan Gugała powinien prowadzić Gościa Wydarzeń to dzień wyjątkowy ważny, pana Gugały nie ma. Kolejny argument ws zwolnienia pana redaktora. Co do dzisiejszych wydarzeń początek super proponuje zmianę na stałe prowadzący powinni stać prezentując wydarzenia byłoby ciekawiej dynamiczniej i wreszcie jakaś zmiana. zmiencie studio dla wydarzeń nie mówię o wirtualnym ale to poprzednie przed nowym studiem wydarzeń i polsat news było super. zróbicie chociaż to chociaż...
jestem zawsze
04-03-2012 22:43

Zgadzam się z tobą w 100 %. Wydarzenia dziś były super powinni to na stałe wprowadzić.
bywam tu czasem
05-03-2012 01:13

Nie, ja się nie zgadzam z pkt. 5, bo osoba, która stęka i nie umie sklecić zdania nie pokazuje klasy. Realizator pokazywał to, co miał, a p. W-Z nie umiała zadać sensownego pytania gościom czy reporterom. Tak więc zostaję przy swoim zdaniu.

MN napisał(a):

Przecież jak przekaz był na żywo, to pokazywali wszystko, więc i taki widok mógł się pojawić. Podsumowując, tą jakże gorącą dyskusję icon_wink, chyba wszyscy zgodzimy się z poniższymi wnioskami:

1. Polsat News słabo radzi sobie z wydarzeniami, które zdarzą się gdzieś w Polsce, co pokazał nie pierwszy raz.
2. Ewidentnie jest jakiś bałagan w logistyce, bo jak można wysłać reportera bez wozu transmisyjnego.
3. W nocy naprawdę sporo się działo, konferencje premiera, ministrów, to powinno być pokazywane, a w Polsat News nie było.
4. Chociaż poranek mógł zacząć się wcześniej.
5. Pani Wrześniewska pokazała wczoraj klasę, szkoda, że jej koledzy i koleżanki słabo jej pomagali, ten realizator, który przez dwie godziny pokazywał mapę, powinien dostać "nagrodę", przecież trzeba było pokazywać cokolwiek, a nie mapę przez dwie godziny, np. widok na dworzec w Warszawie albo studio PN, a nie mapę.

Tyle wniosków, mam nadzieję, że takie sytuacje nie będą się powtarzać.
jestem zawsze
05-03-2012 07:21

Dzisiaj pojawiła się ciekawa informacja na temat Polsatu News. Wydaję mi się, że w tym przypadku jest o czym dyskutować. icon_wink
http://www.wirtua...ws-pozwany
Awatar
ważna osoba
05-03-2012 08:37

Nieźle coś czuję że PN dostanie po tyłku i kieszeni.
Udostępnij ten temat