Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
ważna osoba
09-06-2012 22:15

Może masz jakieś zdjęcia MN tego nowego ekranu w studiu Polsat News bo bardzo mnie zaciekawiłeś.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-06-2012 07:33

Proszę icon_smile. Widać go dobrze w bocznej części.
MN dodał/a następującą grafikę:
kurek.jpg
Awatar
ważna osoba
10-06-2012 10:46

Może ten ekran tylko jest na Nowy Dzień?
wkręcam się
11-06-2012 21:22

Polsat News ma całe studio w ekranach, więc nie rozumiem, po co ten dodatkowy icon_wink

Tak ciche obchody czwartych urodzin stacji chyba najlepiej pokazują, jaka sytuacja panuje na Ostrobramskiej. Przez te lata kanał w ogóle nie poszedł do przodu. To znaczy, zmiany były, ale z ekranu nadal wieje nuda i wręcz karygodną ignorancją. Poza "Nowym dniem" Polsat News żyje od Informacji do Informacji, co pół godziny (prawie) to samo. Szkoda, bo sam poziom stacji jest bardzo wysoki i wyróżnia się na tle komercyjnej konkurencji.

Wydaje mi się, że właśnie ta powtarzalność newsów zabija stację. Chyba jedynym w miarę tanim rozwiązaniem są pasma: poranne, dzienne i wieczorne. W nich krótkie i treściwe serwisy, pogody czy sporty, rozmowy z reporterami, jacyś goście. No i jakakolwiek interakcja z widzami, bo mejle z "Nowego dnia" to sporo za mało. Rano jak najwięcej luzu, w dzień - z klasą, ale ciekawie, a wieczór z podsumowaniami, szerszym spojrzeniem na cały mijający dzień. Może wtedy kanał wypali.

Jarosławowi Gugale nie można odmówić stałości poglądów i przekonań. Tylko przez cztery lata stacje informacyjne poszły daleko do przodu: TVP Info cały czas szuka swojej drogi - ale wypracował już swój własny i przyswajalny model informacji, TVN24 mimo 11 lat istnienia cały czas wprowadza jakieś nowości (mimo, że czasami badziewne) - widz ma cały czas wrażenie nowości. Polsatem News powinien zarządzać ktoś z wizją przyszłości i zdolnością wprowadzenia (nawet dużych) zmian. Mam tylko jedną nadzieję, żeby to nie była pani Gawryluk.

Przed 2008 rokiem w artykułach o stacji newsowej Polsatu przewijały się słowa o "wojnie Solorza wytoczonej TVN24". Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że tę wojnę Polsat News przegrał.
bywam tu czasem
11-06-2012 22:59

Skoro kanał nie poszedł do przodu, a z ekranu wieje nudą i karygodną ignorancją, to jakim cudem poziom stacji jest bardzo wysoki? I do tego wyróżnia się na tle konkurencji? Czasem warto przeczytać coś przed wysłaniem.
Awatar
ważna osoba
11-06-2012 23:01

Solorz skupił się teraz na Polkomtelu i nie ma czasu zajmować się Polsatem, ale Polsat Sport otrzymał nowe fajne studio, Tv biznes też jakie jest to jest, ale nowocześniejsze i to w siedzibie Polsatu, może teraz przyjdzie czas na Polsat News głęboką modernizację w raz z własną stroną internetową.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
12-06-2012 17:21

Dzisiaj w "Biznes Informacjach" o 18:30 w Polsat News i TV Biznes pojawi się dawno niewidziany Wojciech Szeląg.
Awatar
ważna osoba
13-06-2012 11:01

Ciekawe, kiedy w końcu pojawi się ten nowy programu Gugały?
Udostępnij ten temat