Polsat News - dyskusja ogólna

bardzo ważna osoba
13-06-2012 11:06

Wojciech Szeląg pojawiał się na antenie 1polnew ale tylko jako gość lub komentator to ważniejszych wydarzeń gospodarczych.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
16-06-2012 18:19

Nowa odsłona programu "Eurofundusze" wygląda tak:

Czołówka taka średnia, bym powiedział. Fajne belki, ale chyba są lekko za wysoko.
Awatar
ważna osoba
16-06-2012 19:06

Nowa czołówka jest w porządku. Na antenie PN emitowane są gorsze, a mam tu na myśli "To był tydzień" (z fatalnym udźwiękowieniem). Dobrze, że nie sprawdziły się pogłoski o wymianie całej oprawy PN na produkcje z tego studia... chociaż kto wie?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
16-06-2012 19:10

Akurat Eurofundusze nie są najlepszą produkcja 3colors.tv, ale warto wejść na ich stronę żeby się przekonać, iż potrafią robić świetne oprawy.
Awatar
ekipa moderatorska
19-06-2012 11:06

Wiele osób będzie zadowolonych: Cytat z wypowiedzi Bogusława Chraboty o Polsat News:

W 2013 roku mamy w planach także nową oprawę, nowe twarze i nowe formaty

http://www.wirtua...cej-widzow
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
19-06-2012 12:01

jak najbardziej, będę ale dopiero jak te zmiany wejdą w życie
Awatar
redakcja tvpolsat.info
19-06-2012 13:17

Jestem porażony. To oświadczenie chyba było konsultowane z działem PR, bo ten pijarowy bełkot jest nie do zniesienia. Zero jakiejś autokrytyki. Ĺťeby nie było, lubię Polsat News, ale jeśli na szczeblach kierowniczych panuje samozachwyt i nie robi się praktycznie nic, żeby iść do przodu, to ja dziękuję.

Pierwsze lata Polsat News to konsekwentne inwestowanie w charakter informacyjny kanału.

Tak, tak, ale o cięciach to jakoś cisza. A to cięć było raczej więcej niż inwestycji.

Po czterech latach dochowaliśmy się wielofunkcyjnego zespołu profesjonalistów łączących talenty dziennikarskie z wielką sprawnością techniczną, kreatywność z pełnym zaangażowaniem zawodowym.

Samochwała w kącie stała icon_wink. Polsat News miał wiele sporych wpadek - w tym kompromitacja przy ostatniej katastrofie kolejowej, gdzie poszli sobie spać, za to konkurencja pracowała.

Bez większych problemów udało się połączyć z sobą redakcje Polsat News, Wydarzeń i publicystyki.

Na pewno z korzyścią dla widzów, którzy teraz oglądają w koło te same materiały z "Wydarzeń" przez cały dzień.

Stronienie od pułapki tabloidyzowania.

No nie wiem, głośno przecież było o pokazaniu przez Polsat News postrzelonego prokuratora, o przyłączeniu się do całodobowej relacji z historii Madzi z Sosnowca nie wspomnę.

Regularny przyrost oglądalności kanału potwierdza słuszność wyboru tej drogi.

Przyrost widowni jest coraz mniejszy, niestety. Niedługo widownia się zatrzyma, gorzej, jak zacznie uciekać.

Mamy nadzieje, że uda nam się wyprzedzić dynamikę procesów ewolucji mediów, że stworzymy szeroką i multimedialną platformę informacyjną w oparciu o wszystkie zasoby grupy Polsat.

A gdzie jest strona internetowa, skoro mówimy o multimediach. Polsat News jest daleko za konkurencją w tej sprawie, o wyprzedzaniu dynamiki procesów ewolucji mediów, pewnie chodzi o wzrost znaczenia internetu, mowy nie ma.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
19-06-2012 14:52

MN słuszne uwagi, przyłączam się do twojej opini. Ale jak mówiłem, że Gugała do zwolnienia, podając argumenty to poddawaliście ( niektórzy ) moje słowa w wątpliwość, a przecież to on jest dyrektorem Polsatu ds. Publicystyki i Informacji. On za to odpowiada. A Solorz jest winny najbardziej. Stworzył kanał, wydał dużo kasy na studio, po czym zostawił go samemu sobie. Taka jest prawda. Pamiętam artykuły w internecie przed powstaniem Polsat News, zapowiedzi typu " Solorz powalczy z TVN24 " jak na razie to nie widze, aby walczył. Oglądalność, rośnie ale bardzo bardzo powoli, w takim tempie to może w 2030 Polsat osiągnie wyniki TVN24. Co do tabloidyzacji, trochę racji masz, ale i w tym przypadku Polsat jest daleko w tyle za konkurencją ( w tym przypadku dobrze ).
Udostępnij ten temat