Jestem porażony. To oświadczenie chyba było konsultowane z działem PR, bo ten pijarowy bełkot jest nie do zniesienia. Zero jakiejś autokrytyki. Ĺťeby nie było, lubię Polsat News, ale jeśli na szczeblach kierowniczych panuje samozachwyt i nie robi się praktycznie nic, żeby iść do przodu, to ja dziękuję.
Pierwsze lata Polsat News to konsekwentne inwestowanie w charakter informacyjny kanału.
Tak, tak, ale o cięciach to jakoś cisza. A to cięć było raczej więcej niż inwestycji.
Po czterech latach dochowaliśmy się wielofunkcyjnego zespołu profesjonalistów łączących talenty dziennikarskie z wielką sprawnością techniczną, kreatywność z pełnym zaangażowaniem zawodowym.
Samochwała w kącie stała

. Polsat News miał wiele sporych wpadek - w tym kompromitacja przy ostatniej katastrofie kolejowej, gdzie poszli sobie spać, za to konkurencja pracowała.
Bez większych problemów udało się połączyć z sobą redakcje Polsat News, Wydarzeń i publicystyki.
Na pewno z korzyścią dla widzów, którzy teraz oglądają w koło te same materiały z "Wydarzeń" przez cały dzień.
Stronienie od pułapki tabloidyzowania.
No nie wiem, głośno przecież było o pokazaniu przez Polsat News postrzelonego prokuratora, o przyłączeniu się do całodobowej relacji z historii Madzi z Sosnowca nie wspomnę.
Regularny przyrost oglądalności kanału potwierdza słuszność wyboru tej drogi.
Przyrost widowni jest coraz mniejszy, niestety. Niedługo widownia się zatrzyma, gorzej, jak zacznie uciekać.
Mamy nadzieje, że uda nam się wyprzedzić dynamikę procesów ewolucji mediów, że stworzymy szeroką i multimedialną platformę informacyjną w oparciu o wszystkie zasoby grupy Polsat.
A gdzie jest strona internetowa, skoro mówimy o multimediach. Polsat News jest daleko za konkurencją w tej sprawie, o wyprzedzaniu dynamiki procesów ewolucji mediów, pewnie chodzi o wzrost znaczenia internetu, mowy nie ma.