Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
ważna osoba
30-06-2012 19:45

To już nawet Oblicza Świata zdjęli na czas wakacji to już totalna czystka i dali w to miejsce Interwencję.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
30-06-2012 19:58

Brak słów na te cięcia. Nie dość, że ramówka jest i tak ścięta, to jeszcze ją dobijają.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
30-06-2012 20:30

Może zwijają żagle? Oczywiście żartuje, trzeba nazwać rzecz po imieniu - TRAGEDIA.
Edytowane przez Posterunkowy dnia 30-06-2012 20:37
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-07-2012 00:08

Podsumowując, na czas wakacji zdjęto: "Polskę", Oblicza świata", "To był tydzień". Jak jeszcze coś wypatrzycie, to dajcie znać icon_smile. Ja proponowałbym, żeby na czas wakacji Polsat News skorzystał z programów TV Biznes, które niestety marnują się tym kanale, gdyż mało kto je tam ogląda. Chodzi mi o "Kto ma rację?" oraz "Top ten". Dwa naprawdę fajne programy.

A swoją drogą, zdjęcie "To był tydzień" jest niezrozumiałe, bowiem ten program składał się z samych starych felietonów z tygodnia.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
01-07-2012 00:24

"Polskę" lubiłem, natomiast dwóch pozostałych nie oglądałem. Z tego co piszesz to "To był tydzień" w ogóle powinien zostać zlikwidowany, przepraszam za wyrażenie ale takich "śmieciowych" programów Polsat nie powinien produkować. Ten kanał nie funkcjonuje nawet na pół gwizdka, nawet nie na ćwierć.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
01-07-2012 11:18

Propozycje zmian:
+Połączyć Polsat News i Superstację dzięki temu zabiegowi, zwiększono by liczbę programów publicystycznych, zmniejszono wydatki z dwóch na jedną stację informacyjną. Byłoby ciekawiej, wieczory byłyby bardziej urozmaicone.
+Skończyć z tworzeniem bezwartościowych programów "zapchaj dziura"
+"Gość Wydarzeń"w soboty i niedziele, rozmowy o kulturze, tematy społeczne, mniej polityczne itp.
+Zmiana oprawy wszystkich programów ( z wyjątkiem programu "Państwo w Państwie&quoticon_wink
+Nowe programy publicystyczne w wirtualu ( wcześniej nie byłem do tego przekonany, ale patrząc np. na TVN24, doszedłem do wniosku, że można zrobić fajne programy z dobrą oprawą, wydając mało kasy)
+Nowi, lecz doświadczeni dziennikarze.
+Rozdzielenie redakcji Wydarzeń i Polsat News.

WARUNKIEM NIEZBĘDNYM DO PRZEPROWADZENIA TYCH ZMIAN JEST ZWIĘKSZENIE BUDĹťETU STACJI
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-07-2012 17:20

Dodam też, że w tych przerwach wakacyjnych to już niejeden program Polsat News zaginął na wieki icon_wink. Z przerwy wakacyjnej nigdy nie wróciła już m.in. "Interwencja Extra" (wydania codzienne, bo później jeszcze na krótko pojawiło się podsumowanie tygodnia w "Interwencji" też pod tytułem "Interwencja Extra" ), "Ostatnia instancja".

Z dobrych informacji - "Encyklopedia zdrowia" nie pojechała na wakacje, nawet prowadzący zapraszał na następny tydzień, więc na razie ten program zostaje.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
01-07-2012 17:35

W ostatnim programie Narożnika Newsweeka też zapraszali na następny tydzień
Udostępnij ten temat