Polsat News - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
30-10-2012 20:17

Był na urlopie. W tym czasie m.in. przebiegł Maraton Warszawski.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
31-10-2012 17:51

MN napisał(a):

Załączam zdjęcia studia wirtualnego "Integracji". Według mnie, bardzo ładnie to wygląda icon_smile. Oczywiście na ekranie ładniej, te zdjęcia nie są za wysokiej jakości icon_wink.

Cofam to absolutnie - od pewnego czasu studio wirtualne jest paskudne - ludzie mają zielone poświaty, zupełnie amatorsko to wygląda. Włosy, twarze, ubrania z zielonymi plamami, oczywiście to jakiś "odprysk" od greenboxa, czyli tej zielonej ściany.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
31-10-2012 19:08

Polsat News i Wydarzenia cenię najbardziej za obiektywizm. Niestety nie samym obiektywizmem człowiek żyje. Gdyby Polsat News miał taki budżet jak TVN24 i tak kompetentnych pracowników ( nie mówię o dziennikarzach, bo wcale nie odstają od konkurencji - przynajmniej nie wszyscy ) byłoby naprawdę świetnie. A tak oglądalność słaba ( mimo, że rośnie systematycznie to zbyt mało - w takim tempie to może za 20 lat osiągną poziom podobny do konkurencyjnego chociażby TVP Info. ). Jak coś tworzyć to porządnie a nie na pół gwizdka. Wiem powiecie, że Wam się podoba tak jak jest. OK. Macie do tego prawo. Chodzi mi tylko o to, że w taki sposób nic dużego nie osiągną.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
31-10-2012 19:18

Niestety, a poza tym ostatnio jest głośniej o Superstacji niż o Polsat News. Superstacja ma więcej cytowań niż Polsat News i to nie tylko sprawa afery z ciążą minister Muchy. Plus Superstacja zatrudnia głośne nazwiska - Gembarowski, Max Kolonko, a Polsat News stoi w miejscu.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
31-10-2012 19:39

Po cichu liczę na coś extra z okazji pięciolecia. Na pewno oprawa graficzna by się przydała nowa - wszystkich programów - wszystkich. Długo oczekiwana strona internetowa. O nowym studiu nie ma co marzyć.
W tej chwili częściej oglądam Superstację niż Polsat News chociaż na prawdę lubię p.Gugałę, p.Gozdyrę i wielu innych ale nie ma w tym kanale nic ciekawego, co przykuło by moją uwagę na dłużej niż na piętnaście minut. Kolejna nowość w Superstacji - program Bez ograniczeń także w dzień. Jak poinformowali na Facebooku od 14:45 do 15:15 od 5 listopada. Coś u nich się dzieje, coś dobrego, dziennikarze też popełniają coraz mniej pomyłek. Eh a może by tak przemianować Superstację na Polsat News a Polsat News na Superstację?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
31-10-2012 19:47

Niestety, masz sporo racji. W Polsat News wszystkie programy są prawie "na jedno kopyto", niestety i robi się je zgodnie z hasłem - program bez powtórki materiału z "Wydarzeń" jest programem straconym icon_wink.
Awatar
ważna osoba
31-10-2012 20:43

Zgadzam się z wami w pełni. Polsat News stoi w miejscu i to od dawna. Solorz zajęty innymi inwestycjami, nie ma kasy na większy pewnie budżet stacji. Musimy poczekać do przyszłego roku bo wtedy mają być zmiany jak zapowiadał Chrabota.

Jestem zdziwiony, że nic nie słychać o jakiś specjalnych programach na wybory prezydenckie w USA? Czyżby nic nie było?
jestem zawsze
31-10-2012 22:00

Zawsze można przełączyć na TVN 24. A co do wyborów to wydaje mi się, że są ważniejsze rzeczy, zwłaszcza, że panowie prezydenci Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej wiele nam obiecują i nic poza tym. icon_smile
Udostępnij ten temat