Seriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super PolsatuSeriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super PolsatuSeriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super PolsatuSeriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super Polsatu

Seriale paradokumentalne Polsatu, Polsat Cafe i Super Polsatu

Awatar
bardzo ważna osoba
19-11-2014 20:28

Czy mi się zdaje czy w tym sezonie zdrady miały tylko 12 odcinków ?
Awatar
zwycięzca quizu
przyjaciel strony
19-11-2014 23:56

Tak, ten sezon liczy 12 odcinków. icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-11-2014 17:29

No to ładnie. Szykuje się kolejny paradokument od Tako Media, kręcony jednak w Hiszpanii. Nie będą to jednak "Pamiętniki z wakacji".

https://www.faceb...70/?ref=22
Awatar
ekipa moderatorska
23-11-2014 17:54

Cztery miesiące zdjęć. A więc to będzie codzienny serial. Spokojnie w takim okresie czasu nakręcą 60 odcinków, czyli na 3 miesiące emisji. Trzeba poszukać co to może być za format. Ale sam pomysł jest bardzo dobry i może sporo zwojować.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-11-2014 15:26

Przekopałem pół Internetu i są trzy formaty, które by tu pasowały.

"Holiday Reps" BBC. To jest docu-soap, ale dość stary. Jednakże fabuła pasuje, bo też dotyczy wyjazdów do Hiszpanii.

Są jeszcze dwa formaty niemieckiego Filmpoola (m.in. "Dlaczego ja?"). Aczkolwiek nie spisałem sobie nazw. Jest to jednak na ich stronie, jeśli komuś chce się szukać. Jeden dotyczy rodzinnych wyjazdów na wakacje, a w drugim rodziny przenoszone są w nowe miejsce, np. egzotyczne i tam rozpoczynają nowe życie.

Stawiam jednak na coś Filmpoola, bo stamtąd są "Trudne sprawy", "Dlaczego ja?" czy "Na patrolu".
Awatar
bardzo ważna osoba
24-11-2014 16:43

Może im wyjść dobry serial i widoki będą ładne ja w pamiętnikach icon_smile
bywam tu czasem
24-11-2014 16:49

Ja właśnie lubiałem "Pamiętniki z wakacji" za ten wakacyjny klimat, fajnie się oglądało icon_smile Mam nadzieję, że w tym nowym serialu Tako Media nie zniszczy tego jakimiś bezsensownymi historyjkami.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-11-2014 17:09

Macie racje, to zawsze coś innego, niż oklepane paradokumenty. Jednakże, w przeciwieństwie do "Pamiętników z wakacji", tutaj będzie stała obsada, co prowadzi jednak do tego niemieckiego docu-soap, w którym oglądamy rodzinę w nowym miejscu. W tym wypadku przeniosą się z Polski na Wyspy Kanaryjskie. To by nawet pasowało. Szukają bowiem jakby rodziny - te dwie młodsze osoby pasują na dzieci, a starsze na rodziców.

Tylko czy to się nie znudzi, jak będzie stała obsada?

Dokładnie to wygląda mi na "Unser neues Leben" / "Nasze nowe życie".

Ab dem 12. Dezember 2005 produzierte filmpool die neue Doku-Soap "Unser neues Leben" für Sat.1. Der Name war Programm: Mit der Kamera wurden Familien begleitet, die einen großen Umzug wagten und sich am neuen Wohnort ein neues Leben aufbauten.Der neue Job, die neue Schule, neue Freundeskreise und natürlich all die Unvorhersehbarkeiten eines Umzuges konnte der Zuschauer hautnah miterleben - und damit den Aufbruch der Familien in ihr neues Leben.

Der große Umzug - er führte unsere Familien an die unterschiedlichsten Orte. So begleiteten wir eine Familie, die von Leverkusen nach Mallorca zog, eine andere Familie zog von München auf die Nordseeinsel Pellworm, eine weitere von der Cote d´Azur nach Stuttgart. Doch auch der Umzug von Berlin in ein Eifeldorf oder vom industriellen Oberhausen ins ländliche Allgäu stellte für die umziehenden Familien eine große Herausforderung dar.
Udostępnij ten temat