Echo24Echo24Echo24Echo24
Awatar
redakcja tvpolsat.info
21-04-2013 19:15

TEDE emituje dzisiaj pasek z informacją o końcu emisji, co potwierdzili mi RS i AG icon_smile. W treści znany nam komunikat.

Informujemy uprzejmie, że 22.04.2013 r. zostanie wyłączony sygnał analogowy TV4 / ODRA Wrocław, Opole, Świdnica. Tym samym z Państwa ekranów zniknie program lokalny Telewizji Dolnośląskiej TEDE. Wszystkim widzom i sympatykom naszej stacji dziękujemy za życzliwą uwagę przez ostatnich 18 lat.
Awatar
bardzo ważna osoba
21-04-2013 19:34

Nie wiem czy zauważyliście, ale w dłuższej wersji czołówki serialu Świat według Kiepskich można było zauważyć, że Walduś ma kamerę właśnie z telewizji TeDe.
winkgrin

[center]
i.imgur.com/IlRgwrX.jpg
[/center]
piszę coraz więcej
22-04-2013 13:33

W związku z Ustawą z dnia 30 czerwca 2011 r. o wdrożeniu naziemnej telewizji cyfrowej oraz decyzją koncesjonariusza TV ODRA Polskie Media S.A. - TVL Spółka z o.o. - jako producent programu - informuje, że z dniem 22.04.2013r. zawiesza nadawanie programu telewizyjnego ODRA Głogów, Legnica, Lubin rozpowszechnianego w sposób analogowy drogą rozsiewczą naziemną.
Jednocześnie informujemy, że spółka czyni starania o wznowienie nadawania programu lokalnego na terenie byłego województwa legnickiego cyfrowo, drogą rozsiewczą naziemną.
W tzw. okresie przejściowym spółka produkować będzie program telewizyjny, emitowany za pośrednictwem Internetu.

Zarząd TVL Spółka z o.o.

www.facebook.com/...
Awatar
bardzo ważna osoba
22-04-2013 15:58

Potwierdzam. TV 4/TVL ODRA zaprzestała już swoje nadawanie. Nie wiem kiedy dokładnie, ale zapewne w godzinach od 8:00 do 15:00, bo wtedy nie miałem możliwości włączenia kanału i sprawdzenia. Trzeba mieć nadzieję, że lokalny multipleks w naziemnej telewizji cyfrowej wystartuje jak najszybciej.
wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
22-04-2013 21:00

I co ciekawe, produkują dalej normalne serwisy. Oto dzisiejszy icon_smile.

Ostatnią, normalnie nadającą stacją z sieci, jest ODRA - Jelenia Góra.

PS Znalazłem nowe informacje icon_smile. Z portalu gazeta.pl.

Jednak prezes Telewizji Dolnośląskiej Leszek Turowski nie traci do końca nadziei: - Znikamy z anteny, ale nie chcę myśleć, że na zawsze. Szukamy sposobu, by reanimować TEDE. To, co jest teraz, nazwałbym raczej stanem stand-by.

Informuje, że prowadzi w tej sprawie rozmowy z Tomaszem Kurzewskim, właścicielem ATM Grupy i współzałożycielem Telewizji Dolnośląskiej. Jeśli uda się połączyć siły obu firm, TEDE wróciłaby na antenę od sierpnia. Reaktywowane byłyby wtedy lokalizacje Wrocław i Świdnica.

Tomasz Kurzewski: - Chcę się zaangażować w ratowanie Telewizji Dolnośląskiej, jeżeli znajdę zainteresowanie na Rynku, także reklamowe. Jestem w trakcie badań rynkowych. Marzę o tym, by była to wyłącznie lokalna telewizja, wrażliwa na problemy społeczne regionu, nadająca na częstotliwości cyfrowej.

PS2 Jednak TEDE też produkuje tylko do Internetu - dziś pojawiły się poniedziałkowe informacje sportowe, ale bez prowadzącego - same felietony.

Awatar
bardzo ważna osoba
22-04-2013 21:43

Na portalu Lca.pl napisano artykuł o dzisiejszym wyłączeniu TVL ODRA. Całość znajdziecie tutaj.
wink
piszę coraz więcej
22-04-2013 23:12

http://www.gazeta...,id,t.html

Z fb TEDE:

Dla wszystkich, dla których sport jest ważny, Sportgame NIE znikają !!!!
Każdego dnia serwujemy najnowsze informacje .
Zaparszamy do strona (www.tede.pl - zakładka on-line wybrać Sportgame i potem dzień (pn do pt) i też na nasz kanał YouTube - profil Sportgame i tu na facebook - profil Sportgame.
Piątek dodatkowe zapraszamy na Sportowy Przegład Tygodnia (na strona tede.pl , YouTube i facebook).
Dla nasz SPORT zawsze jest najważniejszy !!!
Pozdrawiam i do jutro,
redakcaj "Sportgame"
Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-04-2013 19:56

Ponoć wyłączono też TV ODRA - Jelenia Góra. Niestety, trudno mi to zweryfikować, bo stacja nie wydała żadnego komunikatu, ale z komentarzy internetowych oraz tego, że ze strony jg24.pl usunięto zakładkę informacji ODRA, wnioskuję, że rzeczywiście wyłączono.
Udostępnij ten temat